Titanium uitlaat lassen

Titanium uitlaat lassen kan niet zomaar elk lasbedrijf.
Titanium lassen is een heel specialistisch onderdeel in de metaal bewerking en voor de zakelijke markt (link) zijn wij hierin gespecialiseerd.

Voor de particuliere markt komt titanium uitlaat lassen veel voor, reparatie’s tot compleet custom gemaakt systemen.

Wilt u meer weten over titanium uitlaat lassen?

Titanium heeft als reactief metaal de vervelende eigenschap elementen als zuurstof, stikstof en waterstof in zich op te nemen bij een temperatuur boven de 250 graden.
Een goede titanium las is zilver of uiterlijk strogeel van kleur. Hoe meer verkleuring hoe meer opgenomen elementen en hoe brosser het titanium. Verkeerd gelast en dus verontreinigd titanium is in tegenstelling tot bijvoorbeeld rvs niet meer te herstellen.
De enige manier om een goede titanium las te krijgen is d.m.v. een las couveuse (purge chamber) gespoeld met argon, wij hebben vier verschillende maten zodat we elk product kunnen lassen.
Door de verschillende maten verbruiken we alleen de hoeveelheid noodzakelijke argon en kunnen we de kosten zo laag mogelijk houden, dit is bij titanium uitlaat lassen in geval van reparatie belangrijk omdat nieuw gemaakt uitlaten uit een serie anders goedkoper zijn.
Naast het lassen in beschermde atmosfeer is het belangrijk dat het titanium niet te heet word, onderdelen brandschoon zijn en het voorbewerken gebeurt met HSS gereedschap dat alleen in contact is gekomen met titanium.
Al deze vereisten zorgen ervoor dat er in Nederland en zelfs in heel de wereld maar weinig lasbedrijven zijn die goed een titanium uitlaat lassen en hierdoor zijn wij een bekend lasbedrijf in de titanium verwerkende industrie.

Op andere pagina’s vind u verder nog laswerk aan magnesium, chroom molybdeen, hitte bestendig rvs, Vliegtuigen en nog veel meer!