Tantalium lassen

Tantalium lassen is een heel specialistisch onderdeel in de metaal bewerking.

Tantalium heeft als reactief metaal de vervelende eigenschap elementen als zuurstof, stikstof en waterstof in zich op te nemen bij een temperatuur boven de 250 graden.
Een goede tantalium las is zilver van kleur. Hoe meer verkleuring hoe meer opgenomen elementen en hoe brosser het tantalium. Verkeerd gelast en dus verontreinigd tantalium is in tegenstelling tot bijvoorbeeld rvs niet meer te herstellen.
De enige manier om een goede tantalium las te krijgen is d.m.v. een las couveuse (purge chamber) gespoeld met argon, wij hebben vier verschillende maten zodat we elk product kunnen lassen.
Door de verschillende maten verbruiken we alleen de hoeveelheid noodzakelijke argon en kunnen we de kosten zo laag mogelijk houden.
Naast het lassen in beschermde atmosfeer is het belangrijk dat tijdens het tantalium lassen de temperatuur niet te hoog word, onderdelen brandschoon zijn en het voorbewerken gebeurt met HSS gereedschap dat alleen in contact is gekomen met tantalium.
Al deze vereisten zorgen ervoor dat er in Nederland en zelfs in heel de wereld maar weinig lasbedrijven zijn die tantalium goed kunnen lassen en hierdoor zijn wij een bekend lasbedrijf in de verwerkende industrie
Lasklus Nederland last veel tantalium onderdelen voor toepassingen in de chemische industrie en we werken overal ter wereld.
Voor tantalium lassen op locatie hebben we de vaardigheid en ervaring om te zorgen voor de beste kwaliteit las door het gebruik van aanpasbare en modulaire couveuse mogelijkheden.
Bedrijfsgeheimen en productontwikkeling zorgen er helaas voor dat we van veel van deze producten geen foto’s mogen publiceren, toch hebben we een aantal mooie projecten (soms deels niet goed zichtbaar gemaakt) om te laten zien op deze pagina!

We hebben bijvoorbeeld gelast aan meer dan 100 tantalium voorwerpen gelast, waarvan er slechts een aantal op deze pagina staan.

Op andere pagina’s vind u verder nog laswerk aan titanium, magnesium, chroom molybdeen, hitte bestendig rvs, vliegtuigen en nog veel meer!