Inox lassen

Inox lassen kan met verschillende lasmethode’s, welke geschikt is verschilt per situatie en onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we hierin altijd de juiste keuze kunnen maken.
Wist u dat het in de volksmond genoemde inox lassen, roestvrij staal lassen of rvs lassen eigenlijk roestvast staal lassen heet en dat er meer dan 40 type legeringen zijn?
Inox is gewoon staal waarin extra componenten zijn toegevoegd zoals chroom, nikkel, molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium om de eigenschappen zoals corrosieweerstand te vergroten.
Als het chroom uit inox met zuurstof in aanraking komt vormt er een onzichtbare oxidehuid welke het onderliggende metaal tegen roestvorming beschermd.
In principe is de regel hoe meer chroom en legering toevoegingen hoe beter corrosie bestendig.
Bekende type inox zijn rvs 304, rvs 309 en rvs 316L waarbij de cijfers aangeven welke legeringen er in zitten en de letters erachter aangeven welke extra componenten er in zitten voor o.a. betere lasbaarheid.
Rvs 321 en Rvs 437 zijn hittebestendige roestvast staal typen welke bijvoorbeeld voor vliegtuig uitlaten gebruikt worden.
In inox kunt u bij ons terecht voor elke lasklus, denk daarbij aan reparatie, nieuwbouw, constructie, ontwerp en nog veel meer.
Belangrijk voor de corrosie bestendigheid is de nabewerking na het lassen, wij kunnen slijpen, borstelen, beitsen, passiveren en polijsten.
Onze inox afdeling is gescheiden van de staal afdeling om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen.

Het aantal inox producten dat we hebben gelast is moeilijk bij te houden, we denken aan ongeveer 3.000 voorwerpen.

Op andere pagina’s vind u verder nog laswerk aan titanium, aluminium, gietaluminium, schepen, kunst en nog veel meer!