Aluminium lassen

Aluminium lassen kan met verschillende lasmethode’s, echter wij doen dit bijna altijd met het AC tig proces voor strakke, mooie en sterke las verbindingen.
Sinds een eeuw is aluminium beschikbaar als lichte en goed corrosie bestendige vervanger voor andere metalen.
Aluminium word veel gebruikt in de jachtbouw, auto en vliegtuigindustrie maar ook veel voorwerpen in huis zijn tegenwoordig van aluminium, overal waar gewicht een rol speelt is kom je het tegen.
Wist u dat er meer dan 120 verschillende aluminium legeringen zijn? En wist u dat giet aluminium op de juiste manier prima te lassen is?
Bekende type aluminium zijn Al99,5, AlMg5, AlSi4 en 5083 welke bijvoorbeeld word gebruik voor schepen en boten op (zout) water.
Aluminium profielen (zoals buis en koker) zijn van een andere legering dan aluminium plaat, het aan elkaar lassen van deze twee gebeurt met een overgang toevoeging.
In totaal hebben we voor het lassen van alle soorten aluminium ruim 40 verschillende toevoegdraden op voorraad.
In aluminium kunt u bij ons terecht voor elke lasklus, denk daarbij aan reparatie, nieuwbouw, constructie, ontwerp en nog veel meer.

Het aantal aluminium producten dat we hebben gelast is moeilijk bij te houden, we denken aan ongeveer 2.000 voorwerpen.

Op andere pagina’s vind u verder nog laswerk aan giet aluminium, magnesium, titanium, schepen, vliegtuigen en nog veel meer!