3D geprint metaal lassen

3D geprint metaal lassen, waarom is dat nodig?

3D printen van metaal komt steeds meer voor en omdat wij elk metaal willen kunnen lassen zijn wij hier vanaf het prille begin in meegegaan op lasgebied.
De eerste testen lieten zien dat het geprint metaal in opnieuw vloeibare toestand (lasbad) in de verste verte niet leek op “normale” onderdelen van hetzelfde metaal, maar na honderden uren aan R&D hebben we oplossingen voor bijna elke metaal dat 3D geprint word en werken ondertussen voor ruim 25 bedrijven welke aan de top staan van het 3D metaal printen.

We voegen componenten samen die niet in één keer geprint kunnen worden en lassen deze aan elkaar zoals deze 3D geprinte titanium turbine van exxonmobil en deze 3D geprinte chemische reactor van tantalium
Daarnaast lassen we vaak foutjes op die ontstaan in het printproces, dit omdat het vaak sneller en goedkoper is als opnieuw printen, zeker met dure metalen als titanium en tantalium.

Als laatste is het krimpproces van metal additive manufacturing nog steeds een erg moeilijk te voorspellen proces.
Is een groot geprint onderdeel met kritische vlakken krom getrokken dan kunnen wij het oplassen en kan het weer vlak gefreesd worden, een voorbeeld zijn deze 3D geprinte farmaceutische manifolds

Voor klussen aan geprint metaal zoals Titanium en andere exotische metalen hebben wij 4 verschillende couveuses, de kleinste heeft een inhoud van 40 liter en grootste maar liefst 1800 liter.
Er is dus niet snel een couveuse klus te klein of te groot, klik op de woorden voor meer info over titanium en tantalium lassen en meer info over onze couveuses.