Gietaluminium lassen

Gietaluminium lassen is iets totaal anders als gewoon aluminium lassen, het verreist materiaal kennis om de juiste las te verkrijgen.
Aluminium is net als bijna elk metaal ook te gieten, op deze manier zijn producten met moeilijke vormen uit één stuk te fabriceren.
Het meest voorkomende proces voor het gieten van aluminium is spuitgieten, waarbij een machine het vloeibare aluminium onder druk in een matrijs spuit.
Giet aluminium las je met een toevoeging welke het meeste overeenkomt met de legering, bekende legeringen zijn bijvoorbeeld Al226(SiCu), Al239(SiMg) en Al243(MgSi).
Giet aluminium heeft een smeltpunt van slechts 660 graden en is met veel lasmethode’s te lassen, welke geschikt is verschilt per situatie en onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we hierin altijd de juiste keuze kunnen maken.
In giet aluminium kunt u bij ons terecht voor elke lasklus, denk daarbij vooral aan reparatie of aanpassingen op bestaande gietstukken.
Veel voorkomende lasklussen aan giet aluminium zijn motor onderdelen zoals carters en cilinder koppen.
Om altijd de beste las te kunnen maken hebben we voor giet aluminium laswerk meer dan 15 verschillende type aluminium toevoeg draden op voorraad.

We hebben aan meer dan 1500 giet aluminium voorwerpen gelast, waarvan er slechts een aantal op deze pagina staan.

Op andere pagina’s vind u verder nog laswerk aan gewoon aluminium, magnesium, Rvs, brons, titanium en nog veel meer!