Dodge WC 53 Carryall

Het Nationaal luchtvaartthemapark Aviodrome zet zich in voor het behoud van de Nederlandse luchtvaarthistorie en het erfgoed.
Naast een aantal bijzondere vliegende exemplaren (o.a. de Uiver DC2 en de Constellation) hebben ze een uitgebreide museale collectie waarvan enkele toestellen wereldwijd de enige in hun soort zijn.
Om de Expositie en de shows meer kracht bij te zetten hebben ze naast de vliegtuigen een collectie tijdgenoten, denk dan aan vervoermiddelen als oldtimers tot een complete tank uit WO II.

Op het moment van de aanvraag werd er een Noorduyn Norseman (vliegtuig) gerestaureerd en het squadron wat van deze kisten gebruik maakte werd vervoerd in een Doge WC 53 Carryall.

Deze Dodge had het Aviodrome ook in het bezit, er zijn er nog ongeveer 10 wereldwijd, deze Doge moest nog wel gerestaureerd worden tot een volwaardig collectiestuk zodat deze met een geldige APK de shows rijdend kan bijstaan.
De Auto is gevonden in de dicht begroeide bossen van Colombia, waar hij destijds uit een ander vliegtuig is gedropt, de auto is compleet en er zit aardig wat las, plaatwerk en reconstructie werk aan.

Een unieke klus voor een uniek locatie en wij mochten hem opknappen, zie hieronder het resultaat.